עוגת דבש סינדרלה

חדשות כיפה חותם ואצבעונית 25/11/09 00:00 ח בכסלו התשע

עוגת דבש, צילום: shutterstock
עוגת דבש, צילום: shutterstock

מצרכים

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס”מ:

1 עוגת דבש עגולה ופשוטה (בקוטר 24 ס”מ)

240 מ”ל (1 כוס) מים

8 גרם (2 כפיות) סוכר

30 מ”ל (2 כפות) ליקר אגוזים

למלית:

80 מ”ל (1/3 כוס) חלב

250 גרם שוקולד לבן קצוץ

120 גרם גבינת שמנת

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה (38% שומן)

150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

150 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

+ מכינים את העוגה: פורסים מהעוגה לרוחבה בסיס בעובי 1 ס”מ ומניחים בצד. מרוקנים את פנים העוגה שנותרה בעזרת מזלג, כך שיישארו דפנות ותחתית בעובי 11/2 ס”מ למילוי. שמים את הפירורים שמוציאים בקערה.

+ מערבבים מים עם סוכר וליקר. מרטיבים בהם את הדפנות והתחתית של העוגה שרוקנו בעזרת מברשת.

+ מכינים את המלית: מרתיחים חלב, מוסיפים שוקולד לבן, מחכים 3-2 דקות ומערבבים למרקם חלק. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, סמיכה אך עדיין נוזלית. מצננים לטמפ’ החדר.

+ מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ומאחדים עם תערובת השוקולד בתנועות עטיפה. מעבירים רבע מכמות קרם השוקולד לכלי נפרד לקישוט ושומרים במקרר.

+ מוסיפים לתערובת השוקולד שנותרה מחצית מכמות הפירורים שרוקנו מהעוגה. מוסיפים גם שוקולד מריר קצוץ ואגוזים ומערבבים.

+ מרכיבים ומגישים: יוצקים את התערובת לתוך העוגה המרוקנת ומחליקים לשכבה אחידה. מניחים על הקרם את פרוסת העוגה ששמרנו, ומרטיבים בעזרת מברשת עם מי הסוכר והליקר הנותרים. מצפים ומקשטים עם רבע כמות הקרם ששמרנו. מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות