עוגת גבינה עם פצפוצי שוקולד על בסיס בראוניז

חדשות כיפה דוסית! 15/06/07 00:00 כט בסיון התשסז

מצרכים

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

בסיס בראוניז:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

כוס וחצי סוכר

3 ביצים

3/4 כוס קמח

כף גדושה קקאו

לעוגת גבינה פצפוצים:

500 גרם גבינת שמנת 30%

250 גרם גבינה לבנה 5%

2 גביעי שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 חבילה פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד

לקישוט:

שוקולד מגורר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכינים את הבסיס: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב. טורפים פנימה קמח וקקאו לקבלת תערובת אחידה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 12-10 דקות בלבד עד להתייצבות. מצננים.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור ל-140 מעלות ושמים בתחתית תבנית עם מים רותחים כדי שהעוגה לא תתייבש באפייה.

מערבבים את הגבינות עם שמנת חמוצה, סוכר וביצים. מוסיפים פודינג וניל פצפוצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים ואופים: מוזגים את תערובת הגבינה בעדינות מעל שכבת הבראוניז. אופים כשעה ורבע, עד ששכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי (עדיין מעט רוטטת במרכזה).

מצננים ומעבירים למקרר ל-24 שעות.

מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים קר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

הכנתי פעמיים עם פודינג וניל רגיל - ויצא מעולה. זה נראה כמו בקונדיטוריה אבל מזה פשוט להכין.

המתכון באדיבות מתכון של

כתבות נוספות