מצרכים
לתחתית (תבנית 24):
200 גרם פירורי עוגיות חמאה
70 גרם חמאה מומסת
לגנאש שוקולד לבן:
125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
כפית תמצית וניל אמיתית
100 גרם סוכר
6 ביצים
לציפוי:
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה
מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש.
מכינים גנאש שוקולד לבן: מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל5- דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
מכינים את מלית הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות, הוניל, סוכר וביצים. מוסיפים את הגנאש (בעודו חם) ומערבבים למסה חלקה ואחידה. יוצקים את המלית על התחתית הקפואה.
מחממים תנור ל - 150 מעלות.
מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה. מורידים את חום התנור ל- 110 מעלות ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.
אחרי 12 שעות קירור מכינים ציפוי: מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל- 5 דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
יוצקים על העוגה הקרה. מחזירים למקרר ל- 12 שעות לפחות. מחלצים מהתבנית בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים ומגישים.