עוגת גבינה ופירורים

חדשות כיפה נעמה-פ 15/11/06 00:00 כד בחשון התשסז

מצרכים

לבצק:

1 מרגרינה

2 חלמונים

2 כפות סוכר

2 כוסות קמח אוסם.

למלית:

2 חלבונים

חצי כוס סוכר

2 חבילות גבינה 5 אחוז.(אני משתמשת בגבינה 5 אחוז קטנה ועוד את קופסה שהיא כמו חבית וזה גם מספיק.)

2 שקיות סוכר וניל

קצםת ריצ´

6 כפיות סוכר

הוראות הכנה

לבצק:

מחממים תנור ל180

מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד.

משמנים תבנים מספר 26(לא חייב דווקא 26(כל תבנית שהעוגה תצא גבוהה ולא נמוכה) ושוטחים עליה מחצית מכמות הבצק.

משמנים תבנית נוספת עליה שוטחים את יתרת הבצק(אפשר תבנית יותר קטנה)(בתבנית הקטנה יותר הבצק ישמש לפרורים.)

מכניסים את 2 התבניות לתנור עד שהבצק מזהיב(שלא יישרף!)

למלית:

1.מקציפים חלבונים(מה-2 ביצים ששברנו לבצק)+חצי כוס סוכר לקצץ יציב.

2.מקציפים בנפרד את הקצפת רי´צ+2 כפיות סוכר,מערבבים עם תערובת החלבונים.

3.מערבבים גבינה+סוכר וניל,מוסיפים לתערובת השמנת עם החלבונים.

שוטחים את התערובת על התבנית העגולה(לא מכניסים אח"כ לתנור לעוד חימום!)

מפוררים את הבצק שבתבנית השנייה לפרורים ומפזרים על העוגה.

מהדקים מעט את הפרורים עם הידיים,מכניסים את העוגה לפריזר(כדי שהיא תיקפא)

ומספר שעות לפני ההגשה מעבירים למקרר שיפשיר.או מוציאים כדי שיפשיר.

אצלנו העוגה הזאת נטרפת.והיא ממש פשוטה להכנה.פעם ראושנה זה נראה מסובך אבל בפועל היא ממש קלה להכנה....והיא ממש טעימה!

הערות

כתבות נוספות