עוגת גבינה דיאטטית וטעימה

חדשות כיפה אתי000 22/11/12 13:38 ח בכסלו התשעג

מצרכים

3 מיכלי גבינה לבנה 3%

1גביע יוגורט טבעי11/2%(אחד וחצי)

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

ממתיק מלאכותי=ל3/4 כוס סוכר

4 ביצים מופרדות

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הגבינה,היוגורט,הפודינג,הקורנפלור,הממתיק(להשאיר חלק לחלבונים) והחלמונים.

מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עם חלק מהממתיק עד לקבלת קצף יציב וחזק.

מצרפים את הקצף לעיסת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה.

שופכים את העיסה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך(130מעלות)

אופים כשעה עד שהעוגה טופחת יפה ומשחימה קלות.

מכבים את התנור משאירים את הדלת מעט פתוחה עד שהעוגה תתקרר.

כשהעוגה בטמפרטורת החדר(היא קצת יורדת לא להיבהל)מוציאים מהתנור מצננים במקרר.

הכי טעים יום אחרי

הערות

2 תבניות אינגלישקייק לחלק את העוגה ל20 מנות כל מנה 80 קלוריות.
ניתן להוסיף תחתית דלת קלוריות לעוגה:
טוחנים 3/4 כוס שקדים.מוסיפים כפית תמצית וניל,חצי כפית קינמון וממתיק השווה לכפית סוכר.מערבבים,מרססים את התבנית בספרי שמן ומפזרים את תערובת השקדים ומעל שופכים את עיסת העוגה.
בתאבון!!!

כתבות נוספות