עוגיות לתה

חדשות כיפה מיצמיצ 27/03/11 00:00 כא באדר ב'

עוגיות לתה, צילום: shutterstock
עוגיות לתה, צילום: shutterstock

מצרכים

100 גרם מרגרינה (לכמות כפולה: 200 גרם)

4 כפות סוכר (8 כפות)

1 שקית סוכר וניל (2 שקיות)

1 ביצה (2 ביצים)

1.5 כוסות קמח רגיל (4 כוסות)

1 כפית אבקת אפיה (1 שקית)

0.5 כוס קורנפלור (0.75 כוס)

הוראות הכנה

מערבבים (אפשר ורצוי במיקסר) את המרגרינה, הסוכר וסוכר הווניל, ומוסיפים את הביצים. מערבבים לבלילה כמעט אחידה, ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה תוך ערבוב, ויוצרים בצק חלק.

בזמן שמכינים ומקמחים משטח עבודה, נותנים לבצק לנוח כמה דקות במקרר.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בגודל כדורי פלאפל קטנים), משטחים אותם קצת, ומועכים קצת עם מועך תפו"א מקומח, כדי לתת להם צורה.

אפשר לגלגל לגלילים וליצור כעכים.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, עם קצת מרווחים, כי הן תופחות, ואופים בערך 15 דקות בחום בינוני - 175 מעלות (שחומם מראש), או עד שרואים שהתחתית שלהן נהיית חומה.

הכי טובות כשהן חמות מהתנור, אבל נשמרות טוב כמה ימים בקופסא סגורה היטב

הערות

כתבות נוספות