עוגה משולשת

חדשות כיפה סטודנט נשוי 08/11/08 00:00 י בחשון התשסט

מצרכים

קצפת

עוגיות פתי בר (אני השגתי עוגיות פתי בר קטנות- הן היו יותר זולות)

דבש

שוקולד חלבי/מריר/לבן (לפי הטעם, אני מעדיף חלבי)

הוראות הכנה

מפרישים מעט מהקצת בצד.

את שאר הקצפת מקציפים הרבה זמן עד כמעט שהיא נהיית כמו חמאה. תוך כדי הקצפה מוסיפים כ4-5 כפות דבש (לפי הטעם)

מסדרים את הפתי בר על מגש ארוך ושמים את הקצפת על עוגיות הפתי בר. לא למרוח אותן! אלא פשוט לשים .

לוקחים את שאר העוגיות שנשארו ומסדרים אותן מעל לקצפת בצורה משופעת משני הצדדים. כמו גג רעפים.

ממיסים את השוקולד במיקרו. מערבבים יחד עם הקצפת שהפרשנו ולא הקצנו אותה.

שמים כ10-15 דקות במקרר. מוציאים ושמים על העוגה כך שתה יה מחוסה כולה בשוקולד.

שמים במקרר לפחות ל4 שעות

אוכלים

הערות

אמא שלי עושה את העוגה הזו בצורה מסובכת יותר עם יותר מרכיבים כגון פודינג ושמנת ועוד.
לדעתי אם מקציפים מספיק זמן את הקצפת יש לזה אותו אפקט שהקצפת עומדת לאורך זמן (כמובן לא אותו טעם)
הוספת הדבש לקצפת נותנת לה טעם מיוחד

המתכון באדיבות מאמא שלי

כתבות נוספות