מאפינס שוקולד מושחתים

חדשות כיפה מיצמיצ 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1/2 1 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

2 כפיות גדושות א.אפיה

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית תמצית רום

1/2 חב´ שוקולד ציפס לבן

קרם שוקולד (בחירה)

1/2 חב´ שוקולד מריר

1/2 1 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

2 כפיות גדושות א.אפיה

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית תמצית רום

1/2 חב´ שוקולד ציפס לבן

קרם שוקולד (בחירה)

1/2 חב´ שוקולד מריר

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1/4 כוס חלב

מעט רום

25 גרם מרגרינה

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1/4 כוס חלב

מעט רום

25 גרם מרגרינה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

חמם תנור לחום בינוני.

ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקתאפיה, ושוקולד צ´יפס לבן.

בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.

ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.

מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.

לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.

הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.

רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות אתר המאפינס הישראלי

כתבות נוספות