טירמיסו

חדשות כיפה עלמה בלבן 16/09/09 00:00 כז באלול התשסט

מצרכים

400 גרם בישקוטים

קופסת גבינת מסקרפונה של מחלבות "גד"

2 ביצים

4 כפות סוכר

2 ספלי קפה שחור חזק

2 שוטים של ברנדי או ליקר קפה

אבקת קקאו

הוראות הכנה

להפריד את הביצים. לטרוף את החלמונים עם הסוכר עד שהם מתבהרים ונעשים אווריריים. להוסיף את המסקרפונה ולערבב היטב. להקציף את החלבונים ולתערובת.

לערבב את הברנדי עם הקפה.

לטבול בשקוטים בתערובת הקפה ולהניח בצפיפות בתבנית מלבנית (בגודל 10 ס"מ על 25 ס"מ בערך), כאשר הצד המצופה בסוכר מונח כלפי מטה.

לשפוך מעל לשכבת הבשקוטים את תערובת המסקרפונה, ולכסות בשכבת בישקוטים נוספת (הפעם הצד המצופה סוכר מונח כלפי מעלה).

לזרות אבקת קקאו מעל הטירמיסו, ולקרר במשך כשעתיים.

הערות

8 מנות גדולות או 12 קטנות

כתבות נוספות