אוזני המן במילוי פירות יבשים וגרנולה

חדשות כיפה מאגר המתכונים 12/03/08 00:00 ה באדר ב'

מצרכים

החומרים לבצק שמרים:

100 גר´ מרגרינה ´עץ הזית´ מופחתת שומן וקלוריות לאפייה

1 חלמון

80 גר´ סוכר (1/3 כוס + כפית)

קורט מלח

200 גר´ קמח (1.5 כוסות)

50 גר´ אגוזי מלך טחונים (1/2 כוס)

25 גר´ שמרים טריים

30 סמ"ק מים (4 כפות מים)

1 ביצה טרופה למריחה

החומרים למילוי:

100 גר´ מישמש יבש

50 גר´ חמוציות יבשות

50 גר´ שזיפים ללא חרצנים

100 גר´ תמרים ללא חרצנים

100 גר´ גרנולה

חצי כוס סירופ מייפל

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

1. מניחים בסיר פירות יבשים ומוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

2. מסננים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים מייפל וטוחנים גס.

3. מעבירים לקערה ומוסיפים את הגרנולה.

הכנת הבצק:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. מערבבים מרגרינה, סוכר, חלמון ומלח במערבל לעיסה.

3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים כ – 2 דקות נוספות.

4. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.

5. מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לכ – 30 דקות.

6. מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים.

7. מורחים את שולי הבצק בביצה ומניחים ככף מהמלית, מהדקים את השוליים ליצירת משולש.

8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 120 דקות עד לקבלת גוון שחום.

הערות

30-40 מנות

המתכון באדיבות מלכי יצחקוב שף קונדיטור - מלון

כתבות נוספות