סלט קינואה ועלי בייבי

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/11/06 00:00 כד בחשון התשסז

מצרכים

כוס קינואה

1 קופסא עלי בייבי

חצי צרור פטרוזיליה

1 עגבניה אדומה ובשלה

חצי סלסלת פטריות

לרוטב:

כמויות שוות של שמן זית וחומץ (בערך רבע כוס מכל אחד, נראה לי)

קצת סויה (פחות מרבע כוס)

כמה טיפות שמן שומשום (פחות מכפית נראה לי)

2 כפיות סוכר

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מבשלים את הקינואה: מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים, מבשלים 10 דקות על אש קטנה, מכבים, משאירים עוד 10 דקות בסיר הסגור. מצננים.

קוצצים גס את עלי הבייבי.

קוצצים את הפטרוזיליה

חותכים את העגבניה לקוביות.

פורסים את הפטריות.

מערבבים את כל החומרים בקערה. חשוב שהקינואה לא תהיה חמה (אבל אפשר פושרת) כדי שלא תבשל את העלים.

לרוטב:

שופכים הכל לתוך צנצנת, סוגרים, מנערים.

הערות

המתכון באדיבות פורום לידה - תפוז

כתבות נוספות