סלט עוף ומלפפונים תאילנדי

חדשות כיפה אחת מל"ו 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

סלט מלפפונים ועוף תאילנדי, צילום: shutterstock
סלט מלפפונים ועוף תאילנדי, צילום: shutterstock

מצרכים

למשרה: 2 חזות עוף מנוקים, 2 כפות יין לבן יבש, 2 כפות שמן, מלח ופלפל שחור גרוס טרי

בנוסף: 3 כפות שמן, 3 מלפפונים קטנים, פלפל צ´ילי אדום, קצוץ דק, 2 כפיות ג´ינג´ר קצוץ דק, 2 בצלים ירוקים קצוצים דק, 4 שיני שום קצוצות דק, 5 כפות כוסברה קצוצה דק.

לרוטב: 2 כפות רוטב סויה, כפית שמן שומשום, כפית סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מערבבים את חומרי המשרה בקערית ומשרים בה את חזות העוף למשך מספר שעות.

מוציאם את העוף מהמשרה, מנגבים מעט ומטגנים בשמן חם 2 – 3 דקות מכל צד, רק עד שהוא עשוי דיו. לא לטגן יותר מידי, כי חזה עוף מתבייש מהר!

מקררים ופורסים לרצועות רוחב דקות. שמים בקערה.

חורצים את המלפפונים לאורכם בלי לקלף, מסירים בכפית את החלק עם החרצנים וזורקים. פורסים את המלפפונים לפרוסות אלכסוניות בעובי של כחצי ס"מ, מוסיפים לקערה עם העוף.

מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים ומכניסים למקרר לצינון יסודי ורק אחר כך מגישים

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות