סלט סגל זוטר

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/10/06 00:00 כה בתשרי התשסז

מצרכים

מצרכים: 4 עלי חסה שטופים ומיובשים, חתכוים לחתיכות, 2 מלפפונים בינוניים, 2 עגבניות קטנות ומוצקות, ½ גמבה, ½ בצל בינוני, 10 זיתים שחורים ללא חרצנים, ביצה קשה קרה.

לרוטב: 3 כפות מיץ לימון, כף חומץ, ½ כפית סוכר, מעט מלח, שן שום כתושה, ½ כפית חרדל, 6 כפות שמן זית, פלפל שחור.

הוראות הכנה

חותכים את החסה לחתיכות ומסדרים על שתי צלחות הגשה למנה ראשונה. שוטפים היטב את המלפפונים, מסלקים את הקצוות וחותכים לפרוסות דקות. מניחים על החסה. את העגבניות חותכים לשניים ושוב לפרוסות דקות, מסדרים בצלחות.חותכים את חצי הגמבה לפסים דקים ומעטרים את הצלחות. קוצצים את הזיתים השחורים ואת הבצל דק-דק ומפזרים על הסלט. חותכים את הביצה לשני חצאים, וכל חצי לפרוסות דקות, מסדרים בשולי הצלחת.

מכניסים את כל חומרי הרוטב לכלי ומערבבים היטב. יוצקים ממש לפני ההגשה. את הסלט אפשר לשמור מכוסה בניילון נצמד במקרר

הערות

כתבות נוספות