סלט מנרה

חדשות כיפה אחת מל"ו 17/10/06 00:00 כה בתשרי התשסז

מצרכים

בצל סגול גדול, ¼ כוס חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר, 3 כוסות (ברך) עגבניות שרי רחוצות, קטומות גבעול וחצויות, 2 – 3 מלפפונים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים, כוס זיתים כבושים ביין מגולענים, 200 גר´ גבינה בולגרית, ¼ כוס שמן זית מובחר, כף רוזמרין טרי קצוץ דק-דק, ½ כף נענע טרייה קצוצה דק דק (לא הכרחי), חופן צנוברים או גרעיני חמניות קלופים.

הוראות הכנה

קולפים את הבצל, חותכים לטבעות דקות, שמים בקערה עם החומץ והסוכר, ו-2 כפות ממי הכבישה של הזיתים ומחממים במיקרוגל דקה אחת. פעולה זו מרככת מעט את הבצל, ועושה אותה פציח מאוד בין השיניים. אם אין מיקרוגל – משרים את הבצל החתוך לדקה במים רותחים, מסננים וסוחטים ומתבלים מייד כמו ששמנו במיקרו.

שמים את הבצל עם הרוטב שלו בקערה עמוקה ולא רחבה מידי. עליו את המלפפונים, עגבניות השרי, הזיתים (לפי הסדר). את הרוזמרין מערבבים עם נענע ושמן זית. מפוררים את הגבינה ומניחים על העגבניות. זולפים את שמן הזית המתובל. בוזקים צנוברים לקישוט. מערבבים שנייה ממש לפני ההגשה

הערות

המתכון באדיבות נירה רוסו

כתבות נוספות