שאלה
שמעתי שמועה שנראית לי מופרכת:
בסלט כרוב שתיבולו שמן מלח ומיץ לימון אמרו לי שצריך לשים קודם את השמן ולאחריו את המלח. מדין "כבישה שדינה כבישול"
ולא רק זה אלא שהמלח, אם שמים אותו ראשון, מקיז נוזלים מהירקות והשימון תחילה, אוטם את התאים החתוכים של הירקות ומונע סוג של סחיטה.
האם יש לחשוש? ואם לא, מה יש לענות לטועים?
תודה רבה
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שמועה זו מקורה בדין של תיבול צנון, אבל זה שונה מכרוב, כי צנון יש לו חריפות שהתיבול בא גם למתק אותה, וזה באמת בעייתי, אבל בכרוב אפשר לתבל כרגיל.