סלט חצילים פיקנטי

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 חצילים בינוניים (בערך שלושת רבעי ק"ג),

3 בצלים בינוניים חצי כוס שמן,

3 עגבניות בשלות,

100 גרם (קופ´ קטנה) רסק עגבניות,

2 פלפלים ירוקים,

2 פלפלים חריפים,

כף פלפלת מתוקה,

כף פטרוזיליה קצוצה,

כפית כוסברה,

מלח לפי הטעם

מעט מיץ לימון-אם רוצים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

קולפים את החצילים, חותכים לקוביות קטנות, ממליחים קצת ומשהים לזמן מה. בינתיים קוצצים את הבצל ומאדים בתוך סיר בשמן עד שנעשה שקוף. מוסיפים את קוביות החצילים ופלפלים ירוקים וחריפים חתוכים לרבועים קטנטנים, מכסים את הסיר וצולים עד שהכל מתרכך.

מוסיפים עגבניות מרוסקות בפומפיה גסה ורסק עגבניות וממשיכים בצליה, עד שמסמיך. סמוך לגמר הבישול מתבלים בפלפלת, כוסברה, פטרוזיליה ומלח אפשר להוסיף גם מעט מיץ לימון, מקררים את הסלט, שמים בצנצנת ושומרים במקרר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות