סלט זיתים מרוקאי

חדשות כיפה תהל* 07/06/04 00:00 יח בסיון התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

קופסת שימורים זיתים ירוקים מגולענים

2 כוסות מים

כ-5 שיני שום

2 כפות שמן

קופסת רסק עגבניות

1/4 כוס מים

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה- אם רוצים

כ-2 פרוסות לימון

הוראות הכנה

(לריכוך הזיתים) מבשלים את הזיתים בסיר בכוס מים עד לרתיחה, שופכים את המים ועושים שוב את אותה הפעולה.

בינתיים פורסים את השום לפרוסות ומטגנים בשמן עד להזהבה (זהירות, זה קורה מהר), מוסיפים את הזיתים שריככנו, רסק עגבניות, 1/4 כוס מים (אפשר קצת יותר- תלוי בסמיכות הרוטב הרצויה), מוסיפים את התבלינים ואת פרוסות הלימון. מערבבים מביאים לרתיחה, מנמיכים ת´אש ומבשלים עוד כרבע שעה.

הערות

הצעות לאכילה:
כבסיס לשקשוקה, או כתוספת לאורז לבן.

כתבות נוספות