סלט גזר של סיידא (צפון אפריקה)

חדשות כיפה אחת מל"ו 23/08/06 00:00 כט באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

ק"ג גזר, קלוף ופרוס עבה

¾ כוס שמן

כפית מלח, חצי כף – כף כמון או כורכום. (לא חובה)

קופסת רסק עגבניות (100 גר´)

2 כפות פפריקה, פלפל חריף לפי הטעם,

¾ כוס מים, ½ כוס חומץ, אפשר גם להוסיף כפית סוכר

הוראות הכנה

מבשלים את הגזר מכוסה במים, עד שיתרכך. מסננים.

מחממים את בסיר נפרד את השמן, עם כל היתר החומרים, חוץ מהחומץ. מוסיפים את הגזר, ומקפיצים ברוטב הזה ללא מכסה במשך 15 דקות תוך בחישה, עד שהמים מתאדים.

מצננים, מוסיפים חצי כוס חומץ ומשהים במקרר 24 שעות לפחות למיצוי הטעמים

הערות

כתבות נוספות