סלט בטטות

חדשות כיפה אחת מל"ו 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

המצרכים:

1 ק"ג בטטות

בצל סגול בינוני

צרור או שקית ארוגולה (רוקט)

100 גרם בוטנים

המצרכים לרוטב:

1/4 כוס רוטב צ´ילי מתוק

1/4 כוס רוטב סויה

כפית שמן שומשום סיני

2 כפות שמן קנולה או תירס

הוראות הכנה

קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל בינוני ומאדים עם שושנת אידוי או בסיר של קוסקוס. אידוי הוא הדרך הכי טובה להכין בטטה, אבל גם במיקרו-גל, בשקית סגורה עם מעט מים, בטטות יוצאות מצוין. כשהבטטות רכות אבל לא נמעכות מדי בקלות, מוציאם מהאידוי ומניחים באוויר לצינון.

את הבוטנים, מטגנים בשמן חם עד לצבע זהוב ומסננים. השמן טוב לשימוש חוזר. אחרי שכל השמן טפטף בוזקים קצת מלח על הבוטנים. ניתן לקנות בוטנים מטוגנים, מה שמקל על העבודה ומוריד רק מעט באיכות המנה.

ארוגולה ניתן לקנות שטופה ומוכנה. את הבצל קולפים ופורסים דק ככל האפשר, רצוי בעזרת המכשיר המכונה מנדולינה.

הערות

המתכון באדיבות צחי בוקששתר

כתבות נוספות