סלט בורגול ועדשים (של קפה גרג)

חדשות כיפה מאגר המתכונים 21/08/14 15:42 כה באב התשעד

אסף לוי, צילום: אסף לוי
אסף לוי, צילום: אסף לוי

מצרכים

100 גרם בורגול גס

100 גרם עדשים שחורים

100 ג´ר בטטה בקוביות של 1 ס´מ

2 עגבניות קצוצות

2 מלפפונים קצוצים

1/2 בצל

3 כפות סילאן

חצי לימון

3 כפות שמן זית

3 כפות פקאן מסוכר

2 כפות חמוציות

מעט מלח

מעט פלפל

(אפשר גם 200 ג´ר פטה מעודנת)

הוראות הכנה

יש לבשל את העדשים כ- 22 דקות במים רותחים, לסנן במסננת ולשטוף עד שהעדשים בטמפרטורת החדר. את קוביות הבטטה נאפה בתנור עד להשחמתן מעט ואת הבורגול נשרה עם כ- 100 מ"ל מים רותחים במשך כחצי שעה.

לאחר מכן, יש לערבב את כל המוצרים יחד מלבד הגבינה והפקאן . את הגבינה נגרד בפומפייה גסה ולמעלה נקשט עם פקאן מסוכר.

הערות

רשת קפה גרג מציעה מתכון סלט בורגול ועדשים בריאותי ורענן, שיעשה לכם את הארוחה.
צילום: אסף לוי

המתכון באדיבות קפה גרג

כתבות נוספות