מצרכים
פלפלים יפים וגדולים בצבעים שונים.
עגבניה
שום טרי (שתי שיניים לפלפל)
שמן רגיל או זית
מלח
פלפל
הוראות הכנה
קולים באמצעות רשת המונחת על הגז את הפלפלים והעגבנייה כך שיהיו שחורים מכל הצדדים אך לא מפוחמים ומניחים מייד בתוך שקית ניילון של סופר וקושרים למשך חצי שעה לפחות (הדבר מסייע לקילוף מהיר של הפלפל ללא צורך בשטיפה)
מקלפים הייטב את הקליפה השחורה מהפלפלים והעגבנייה.
מכאן יש לנו שתי אפשרויות לסלט.
1. טוחנים את הפלפל העגבניה והשום במטחנת בשר לתוך מסננת דקה, מניחים את המסננת מעל קערה וממתינים שעה-שעתיים להתנקזות כל הנוזלים. מניחים בקערית הגשה ומוסיפים שמן מלח ופלפל ומגישים לאחר מספר שעות.
2. חותכים את הפלפלים והעגבניה לרצועות דקות, קוצצים דק דק את השום או כותשים במכתש-שום ומוסיפים. מטבלים בשמן, מלח ופלפל וממתינים כמה שעות לפני ההגשה.
הערות
המתכון באדיבות סודות המטבח האלג´יראי של סבתא שלי