מצרכים
חומרים: 3 עלי פילו (אני משתמשת בחבילת עלי סיגרים), 12 חתיכות דג סול קפוא (כל אחת שוקלת 50 גר´), מופשר, רבע כוס מיץ לימון, מלח, פלפל טחון, בזיליקום מיובש, 60 גר´ זיתים ירוקים ללא גרעינים ומעט ממי השימור שלהם, 50 גר´ חמאה מומסת (או מחמאה), פלחי לימון
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
מפשירים את עלי הפילו בהתאם להוראות היצרן (את עלי הסיגרים אין צורך להפשיר), שמים בצלחת את הלימון והתבלינים עם מעט מי שימור של הזיתים. משרים בתערובת את פרוסות הדג כעשרים דקות. אם משתמשים בעלי פילו מפרידים שלושה עלים וחותכים אותם לרבעים. שמים בכל פרוסת דג סול 4 - 5 זיתים, מגלגלים לגלילה, ואת הגלילה מגלגלים בתוך רבע עלה בצק או בתוך עלה של בצק לסיגרים. סוגרים בקצוות כמו סוכרייה.
שמים נייר אפיה בתבנית ומסדרים עליה את גלילי הדג. מורחים בנדיבות בחמאה מומסת ואוים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-25 דקות, או עד שהקצוות מקבלים גוון חום=זהוב.
אפשר להגיש עם רוטב תרד או רוטב עגבניות או כל רוטב שרוצים, או בלי רוטב.
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן