חומוס

חדשות כיפה אמא של בארי 15/07/07 00:00 כט בתמוז התשסז

מצרכים

חצי שקית חומוס יבש

חצי כוס טחינה

לימון

מלח

כמון

4 שיני שום

מי בישול

סודה לשתיה

הוראות הכנה

תשרי חצי שקית חומוס יבש במים במשך יום. תחליפי את המים פעמיים, שלוש.

תרתיחי סיר מים ותכניסי פנימה את החומוס בלי המים בהם היו מושרים. תוסיפי 1/8 כפית (ממש קצת) סודה לשתיה- זה מקצר את זמן הבישול לבערך שעתיים. את תדעי שהחומוס מוכן כשאת מוצאה אחד והוא מתפוצץ בקלות בלחיצה של האצבעות.

תשמרי את מי הבישול ואת החומוס תכניסי לבלנדר.

תוסיפי חצי כוס טחינה איכותית, 4 שיני שום, חצי כף כמון, מיץ מלימון שלם ומלח לפי הטעם. תוסיפי ממי הבישול ששמרת עד שהחומוס יגיע לרמת הסמיכות הרצויה. קחי בחשבון שבמקרר החומוס מתקשה מעט.

החומוס נשמר כארבעה ימים במקרר (אין חומרים משמרים) אז בזהירות עם החיידקים- לא לדחוף אצבעות פנימה.

ספרי איך יצא...

הערות

המתכון באדיבות המצאתי

כתבות נוספות