שקיות פילו ממולאות בבשר טחון ופטריות

חדשות כיפה פיטרפנית 17/03/09 00:00 כא באדר התשסט

שקיות פילו , צילום: shutterstock
שקיות פילו , צילום: shutterstock

מצרכים

2 בצלים חצויים ופרוסים

קופסא פטריות שמפניון

חצי קילו בשר טחון

כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים

תבלין "על האש"

מלח

פלפל

פפריקה

כמון

קמצוץ קינמון

שמן לטיגון

4 עלי פילו

קצת שמן/מרגרינה מומסת למריחת העלים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.

מוסיפים את הפטריות עד שמפרישות נוזלים.

מוסיפים את הבשר עד שמשנה צבעו.

מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים.

מבשלים במשך 15-20 דק´ עם ערבוב מדי פעם.

חותכים כל עלה פילו ל-4 ומכסים במגבת (אחרת הם מתייבשים ונשברים).

לוקחים ריבוע, מורחים בשמן/מרגרינה,

מוסיפים 2 כפות ממילוי הבשר,

מהדקים את הקצוות וקושרים עם עירית / חוט תפירה רגיל.

מניחים על תבנית + נייר אפיה.

אופים במשך 20 דק´ בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הערות

16 שקיות מומלץ להגיש עם רוטב פטריות

כתבות נוספות