פירושקי שמרים במילוי גבינות

חדשות כיפה הנהלת הקהילות 06/06/11 00:00 ד בסיון התשעא

באדיבות עמית דונסקוי, שמרית, צילום: באדיבות עמית דונסקוי, שמרית
באדיבות עמית דונסקוי, שמרית, צילום: באדיבות עמית דונסקוי, שמרית

מצרכים

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כוס מים פושרים (250 מ"ל)

½ כוס חלב פושר (125 מ"ל)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (50 גרם)

1 כפית מלח

3 כפות שמן

50 גרם חמאה מומסת

1 ביצה (גודל M)

1 חלמון (גודל M)

למילוי:

150 גרם גבינה קשה מסוג "כנען"

100 גרם גבינת קצ´קבל מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מגורדת

מעט מלח ופלפל

2 כפות קמח

להברשה:

ביצה טרופה עם כף שמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, מים, חלב ושמרים ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים תוך כדי ערבול שמן וחמאה, עד לקבלת בצק. מוסיפים ביצים, מלח, סוכר, ומערבלים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כשעתיים, עד להכפלת הנפח. לאחר התפיחה הראשונה לשים מעט בידיים ומתפיחים חצי שעה נוספת.

2. שמים בקערה את כל החומרים למלית ומערבבים.

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ-½ ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי וסוגרים היטב בקצוות בעזרת לחיצות עם מזלג. רצוי למרוח מעט חלבון בקצוות.

4. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפיחה חצי שעה. מורחים בביצה הטרופה.

5. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה. מומלץ להגיש חם לצד שמנת חמוצה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

20 מנות

המתכון באדיבות באדיבות עמית דונסקוי, שמרית

כתבות נוספות