סמבוסק

חדשות כיפה מיצמיצ 13/05/09 00:00 יט באייר התשסט

סמבוסק, צילום: shutterstock
סמבוסק, צילום: shutterstock

מצרכים

לבצק:

3/4 חבילת מרגרינה

1 קג´ קמח רגיל

1 אבקת אפיה

1 כף מחוקה מלח

2-3 כוסות מים (בערך או עד קבלת בצק רק אך לא דביק)

למלית:

1/2 קג´ חומוס מושרה מהלילה

1 כף מלח

2 קג´ בצל

1/2 כף כמון

1/2 כף כורכום

2 כפות פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

הבצק:

ממיסים את המרגרינה במיקרו בקערה ומערבבים את יתר חומרי הבצק (אין צורך בהתפחה היות ואין שמרים בבצק) ומוסיפים את המים ומערבבים את הכל ומניחים את הבצק בצד

המילוי:

מבשלים בסיר את החומוס המושרה עד להרתחה ושופכים את המים ממלאים את הסיר במים מחדש

וממשיכים לבשל עד לרתיחה שניה מנמיכים את הגז וממשיכים לבשל עד לריכוך החומוס לאחר הריכוך מורידים מהאש

שופכים את המים ומועכים את החומוס עם מועך של פירה עד לריסוק ומעיכת מלאה ומניחים בצד

לטגן בסיר נפרד את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל הופך לשקוף (לא להשחימו)

לערבב את החומוס עם הבצל ולהוסיף את התבלינים ולערבב עד ליצירת עיסה קשה

לעשות מהבצק עיגולים בגודל של כדור פינג פונג

לפתוח עם מערוך כל עיגול ועיגול ולמלא בכף וביד נדיבה עם המלית את הבצק ולסגור (זה נסגר בקלות)

לאחר מילוי הבצק עם החומוס לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולטרוף

הערות

כתבות נוספות