סהרוני גבינה מלוחים

חדשות כיפה מיצמיצ 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 כוסות קמח תופח מנופה

100 גר´ חמאה רכה

250 גר´ גבינה לבנה לאפיה 5%

1 חלמון

100 גר´ גבינת גלעד מגוררת דק

מעט פלפל אדום חריף

1 כף מים

70 גר´ שומשום קלוי

1 חלבון להברשת הסהרונים

הוראות הכנה

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים בצק רך וגמיש הנפרד בקלות מהידים ומהקערה. יוצרים כדור, עוטפים בניילון ומקררים במקרר 3 שעות לפחות. מוציאים מהמקרר ומשהים בטמפ´ חדר כ-15 דק´ כדי להחזיר לבצק את הגמישות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.

על משטח מקומח מעבדים קלות את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מחממים תנור ל- 175 מעלות.

מחלקים את העלה ל-12 משולשים ב-6 חתכים המצטלבים במרכז העלה (כמו לחלק עוגה לפלחים).

טורפים את החלבון עם כף מים. מפזרים מעט שומשום על צידו הרחב של המשולש. מגלגלים את המשולשים מהצד הרחב לכיוון הצר, ומהדקים היטב. עורכים בתבנית עם נייר אפיה. מברישים החלבון, ואופים 15-18 דק´ עד להזהבה קלה.

מצננים ושומרים בכלי סגור

הערות

כתבות נוספות