מרק דלעת

חדשות כיפה אחת מל"ו 08/01/09 00:00 יב בטבת התשסט

מצרכים

25 גרם חמאה (אפשר לוותר),

כף שמן,

בצל גדול קצוץ,

4 כוסות דלעת קלופה וחתוכה לקוביות,

8 כוסות מים,

2 קוביות מרק עוף,

מלח ופלפל,

2 ענפי כוסברה טריים,

2 ענפי פטרוזיליה טריים,

כפית זנגויל (ג´ינג´ר) טרי, קצוץ. (אפשר להחליף את עשבי התיבול והתבלינים בתבלינים אחרים כמובן, כמו פלפל שחור)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מחממים את השמן והחמאה. מטגנים את הבצל עד שיתרכך, מוסיפים את הדלעת והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים. מערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים עד שהדלעת מתרככת. מסירים מהאש ומשהים כמה דקות. מרסקים את הדלעת עם עשבי התבלין במעבד מזון, עד שמקבלת מחית חלקה. מחזירים לסיר המרק. מביאים לטמפ´ הגשה.

אפשר להגיש עם שמנת מתוקה או חמוצה או תחליף פרווה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6 מנות מגישים עם קרוטונים, שקדי מרק ו/או גרעיני דלעת.

כתבות נוספות