מאפה בשר

חדשות כיפה מיצמיצ 23/08/07 00:00 ט באלול התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

מתכון: מאפה ממולא בבשר וציפוי של רוטב פטריות

החומרים:

6 עלי מלווח

למילוי:

1 בצל גדול או 2 בינוניים קצוץ לקוביות (כמו לסלט)

500 גרם בשר בקר טחון

½ קופסת פיטריות חתוכות משומרות מסוננות וסחוטות מנוזלים וקצוצות

2 כפות זרעי צנובר קלויות מבעוד מועד על מחבת ללא שמן עד להשחמה קלה

½ כפית גדושה אבקת מרק

½ כפית גריל עוף

½ כפית פפריקה מתוקה

½ כפית קארי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3 כפות שמן

לרוטב הפטריות:

50 גרם מרגרינה

½1 כפות גדושות אבקת מרק פטריות

מים רותחים בהתאם (לגבי הכמות יוסבר בהמשך באופן ההכנה)

לקישוט:

חופן פטרוזיליה קצוצה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המילוי:

במחבת עמוקה מחממים את השמן ומוסיפים לו את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ופירור חתיכות הבשר עד שהבשר מחליף את צבעו לחום ומתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים, אחרי דקה מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הצנובר, מערבבים שוב ומורידים מהאש ומצננים לחלוטין.

בינתיים מניחים על השיש להפשרה 6 עלי מלוואח ומתחילים בהכנת הרוטב.

הכנת הרוטב:

ממיסים בקלחת את המרגרינה, לאחר שהיא נמסה לחלוטין מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים היטב למיזוג, מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמגיעים לסמיכות הרצויה (כמות המים תלויה בסוג אבקת המרק ובהתאם לרצון האישי לגבי הסמיכות) בערך 1 כוס עד ¼1 כוסות.

כשהעלים הופשרו והמלית התקררה, מניחים בחלק העליון של העלה (זה שקרוב יותר אלינו) את כמות המלית הרצויה ודואגים להשאיר שוליים ברוחב של כ- ½1 עד 2 ס"מ ריקים. מקפלים קודם את הצדדים אח"כ מתחילים לגלגל מהחלק הקרוב אלינו עד שמתקבלת מין גלילה ממולאת, בחלק החיבור יש צורך ל"צבוט" בעזרת האצבעות על מנת שהמאפה לא יפתח לנו בזמן האפייה ויש צורך להניח את המאפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר קו החיבור מופנה כלפי מעלה. כך ממשיכים עם כל העלים למלא, מסדרים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30-40 דקות עד שהמאפים מקבלים השחמה יפה.

הרכבת המנה:

על צלחת מניחים כ- 2 כפות מהרוטב במרכז מעל מניחים את המאפה ומוזגים עוד כ- 2 כפות רוטב על המאפה ומקשטים במעט פטרוזיליה.

הערה לשדרוג:

1. במידה ונשאר לכם מהמילוי ואין לכם במה למלא ניתן להוסיף את המילוי לאורז לבן ולערבב ולהגיש או לחילופין לפזר את זה מעל האורז ולהגיש ואז יש לכם אורז עם בשר.

2. ניתן למלא באותו מילוי ולהכין באותו אופן את המאפה עם בצק עלים.

3. את המאפים ניתן להקפיא כאשר הם ממולאים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות