כבד בקונכיות ברוטב פטריות

חדשות כיפה אורטלוש123 11/02/09 00:00 יז בשבט התשסט

מצרכים

חצי ק"ג כבד עוף אפשר כבד הודו.קונכיות מבצק עלים מוכנות אפשר להכין בבית.קופסת פטריות שמפיניון. רוטב פטריות. בצל בינוני קצוץ. בצל גדול קצוץ. מעט מלח. פלפל שחור. מעט שמן.

הוראות הכנה

להכשיר את הכבד על האש כדת וכדין. לטגן את הבצל במעט שמן עד שישחים. להוסיף את הפטריות לאחר הסינון תחת מי ברז {לשטיפתם ולסינונם היטב}. להוסיף את אבקת רוטב הפטריות ולבחוש היטב על אש נמוכה ולהוסיף מים כרבע כוס ולהשיך לבחוש עד לקבלת רוטב מבושל ללא גושים מהאבקה.במחבת נפרד לשים שמן ובצל גדול קצוץ ולהשחים להוסיף על זה את הכבד המוכן להוסיף מעט מלח ופלפל שחור ולערבב על אש נמוכה. להכניס את הכבד למעבד מזון עד לקבלת כבד טחון אך לא טחון מדי. למלא כל קונכיה בכבד וסמוך לארוחה לחמם את רוטב הפטריות ולשים על כל קונכיה ממולאה בכבד. הרי לכם מנה ראשונה חגיגית לליל שבת קודש. שבת שלום.

הערות

12 קונכיות ממולאות

המתכון באדיבות עצמי

כתבות נוספות