דייסת חיטה קוליבה

חדשות כיפה מיצמיצ 10/10/06 00:00 יח בתשרי התשסז

מצרכים

500 גרם חיטה (לא גריסים !) מושרית במים מינימום 8 שעות.

10 כוסות מים לבישול

1/2 כפית מחוקה מלח

12 כפות סוכר

200 גרם צימוקים בהירים

4 שקיות סוכר וניל

כף אחת תמצית רום

200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

להשרות חיטה במים למשך 8 שעות לפחות. לסנן את החיטה ולשים בסיר גדול עם 10 כוסות מים , מלח וסוכר. אחרי שעת חימום על אש קטנה להוסיף את הצימוקים ולבחוש. לבשל עוד שעתיים ולערבב פעם בשעה. לכבות אש ולהוסיף סוכר וניל וכף תמצית רום. כשמתקרר מעט מוסיפים את האגוזים הקצוצים ובוחשים הכל פנימה. לא לגעת בזה עד שפושר . לאפסן במקרר. וכלים את זה ר בצלוחיות של לפתן.

הערות

המתכון באדיבות שי עשהאל

כתבות נוספות