גבינה צ'רקסית

חדשות כיפה כלילית 27/07/07 00:00 יב באב התשסז

גבינה צ'רקסית, צילום: shutterstock
גבינה צ'רקסית, צילום: shutterstock

מצרכים

חומרים ל-400 גרם גבינה.

3 ליטר חלב בחוש ומסונן (אם יש לכם מישהו שייתן חלב גולמי ישר מהעז/כבש/פרה עדיף )אם לא חלב שקיות רגיל 3% + 1/2 שמנת לקצפת לא מתוקה)

100 מ"ל יוגורט 4.5%

50-80 מ"ל חומץ רגיל

3 כפות מלח

תבלינים לפי הטעם: קצח,זיתים זעתר..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ´ של 90-94 מעלות.

2. מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב.

(כמות קטנה של חומץ תניב כמות קטנה של גבינה- כמות גדולה מידי תניב גבינה קשה במרקם גומי)

4.מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם.

5.מעבירים לתבנית גבינות(מומלץ)או לבד סינון כשהגבינה עדיין חמה , ונותנים לה צורה ,הופכים מס´ פעמים כדי לנקז מים, משהים למשך שעה.

6. לאחר שעה אורזים ושמים במקרר.

נשמרת למ´ ימים...

עוד מתכונים וטיפים לגבינות באתר:

עושים גבינות בבית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

400 גרם גבינה.
מי שנדבק בחיידק הגבינות מהמתכון ורוצה להמשיך וללמוד, ניתן להיכנס לאתר -עושים גבינות בבית.

המתכון באדיבות אריה גלבוע- קורס גבנות יגור/געש

כתבות נוספות