פלצעלך על המנגל

חדשות כיפה מאגר המתכונים 23/04/14 13:16 כג בניסן התשעד

באדיבות שמרית, צילום: באדיבות שמרית
באדיבות שמרית, צילום: באדיבות שמרית

מצרכים

חומרים ל-18 יחידות:

• 6 כוסות קמח (840 גרם)

• 1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

• 1 שקית או קוביית שמרים טריים "שמרית"

• כ- 2 כוסות מים (500 מ"ל)

• 1 כף מלח

• 2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה

חומרים להכנת המילוי:

• 3 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד

• חצי כפית פלפל שחור גרוס

• 2 כפות פרג שלם

• 1 כפית מלח

הוראות הכנה

אופן הכנת הפלעצלך:

1. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים לסירוגין עד לקבלת בצק

רך מאד וגמיש.

2. משמנים קערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיכוסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.

3. משהים מכוסה למשך 30 דקות לפחות.

4. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה וטופחים עליו להוצאת האוויר מתוכו.

5. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.

6. מתפיחים במשך כ- 30 דקות נוספות. מעגלים לצורת עיגול יפה, ומתפיחים שוב כ- 30 דקות.

7. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הבצק ומניחים בתוכה כף מהמלית.

8. מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס מעל למלית.

9. מחממים תנור ל- 210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.

הכנת המילוי:

מערבבים ומטגנים עד הזהבה קלה

הערות

18 יחידות מתכון לפלצעלך – לחמניות עגולות עם בצל מטוגן
מתכון מאת : האופה והשף קונדיטור של שמרית – סטפן לייק
טיפ של "שמרית": - מי שאינו אוהב בצל ופרג יכול להחליף את המלית גם בשומשום שחור או פטריות שמפיניון.

המתכון באדיבות שמרית

כתבות נוספות