סמבוסק

חדשות כיפה חנה מרים 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

סמבוסק, צילום: shutterstock
סמבוסק, צילום: shutterstock

מצרכים

בצק לחלות (אפשר כל מתכון אחר גם):

1 ק"ג קמח (השתמשנו במלא).

חב´ שמרית

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן

1 כף מלח.

2+כוסות מים חמימים (מהברז)

למילוי:

קוטג´

זיתים

בינה צהובה

פטריות+בצל מטוגן

הוראות הכנה

לבצק החלות:

מערבבים את הקמח והשמרית היטב. מוסיפים סוכר, חלק מהשמן ומים ולשים היטב. כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח לשים טוב טוב ומוסיפים את שאר השמן (זה הופך את הבצק ליותר רך ונעים לעבודה). לשים טוב טוב ושמים להתפחה עד שמכפעיל את נפחו. שוב לשים טוב ושוב מתפיחים עד שמכפיל את נפחו והצק מוכן לעבודה

רידדנו עיגול דק, שמנו מילוי על חצי וסגרנו לחצי עיגול - מרחנו בביצה, על חלק פיזרנו שומשום - ואפינו עד שנראה מוכן. בדיעבד, היה כדאי גם לעשות קצת חורים עם מזלג.

המילויים שעשינו: קוטג´+זיתים+גבינה צהובה, פטריות+בצל מטוגן, פטריוצ+בצל מטוגן+קוטג´.

הערות

כתבות נוספות