מצרכים
4-5 כוסות קמח (אני עושה חצי-חצי קמח מלא ולבן)
4 כפות שמרים
5 כפות סוכר
3-4 שיני שום קצוצות (אפשר יותר)
2 כפות שמן זית
1.5 כוסות פירה
1 כף מלח (אפשר יותר, והכוונה היא באמת לכף זאת לא טעות)
1.25 כוסות מים
הוראות הכנה
הכנה:
מערבבים את הכל ביחד ולשים.
הערה חשובה: בהתחלה הבצק יבש יחסית ואחרי כמה דק´ לישה הוא נהיה דביק, אז לא להוסיף מים מיד אלא לחכות ולראות עם יש צורך.
מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח. מעברים לתבניות משומנות ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.
הערה חשובה: הבצק מאד-מאד לא נוח לעבוד איתו (ליצור נחשים/כיכר)לכן מומלץ לשים בתבנית בגודל הרצוי ורק להשטיח את הבצק.
אופים ב-220 מעלות כ-35 דק´, עד שגם הלמטה מתחיל להשחים