לחם שיפון

חדשות כיפה אחת מל"ו 06/05/07 00:00 יח באייר התשסז

מצרכים

450 גרם קמח שיפון, 600 גרם קמח שטיבל ללחם (או רגיל), 45 גרם מלח, 30 גרם שמרים, חצי ליטר מים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ההכנה: ממיסים את השמים במים בתוך קערת המקסר. מוסיפים את שני סוג הקמח והמלח ולשים את הבצק. בתום זמן הלישה מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח במשך כשעה במקום חמים. טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. מכסים שוב במגבת לחה ומניחים להתפחה לשעה נוספת. מוציאים מהבצק את האוויר, מגלגלים לצורת כדור,מנחים את כדור הבצק בסלסלת קש או מסננת פלסטיק בנפח שני ליטר מכוסה בבד מקומח, כאשר פניו החלקים כלפי מטה. מכסים את הסלסלה במגבת לחה ומתפיחים כ- 30 דקות או עד שהבצק תופח פי שתיים. הופכים את הסלסלה על מגשה אפייה, ומכניסים לתנור מחומם מראש בטמפ´ של 200 מעלות. מוסיפים מרססים מעט את פני התנור במים, כדי להעניק לבצק לחות ואופים במשך 25 דקות. (או עד שנקישה חלולה נשמעת כשדופקים על תחתיתו).

מצננים על רשת, כדי שלא תיווצר לו תחתית רטובה (גם בלי זה זה בסדר).

כדי להעניק ללחם מראה אותנטי - ניתן לחרוץ בעזרת סכין גילוח (או סתם סכין) דוגמת מעויינים לפני שמכניסים אותו לתנור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

זה רק נראה מסובך!
יוצא טעים מאוד!
שווה לנסות!

כתבות נוספות