חלת דבש

חדשות כיפה מתכוני שמרית 25/11/07 00:00 טו בכסלו התשסח

חלת דבש, צילום: shutterstock
חלת דבש, צילום: shutterstock

מצרכים

מרכיבים ל-2 חלות:

1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)

1שקית או 1קוביה שמרית (50 גר´)

1 שקית משפר לאפיה ביתית

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה מס´ 2

1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה

½ כוס (160 גר´) דבש

¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים

לקישוט:

ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

הוראות הכנה

1.מערבבים את הנוזלים: שמן,ביצים, מים ודבש במיקסר.(שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים)

2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.

3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.

5.מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.

6.מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על

מגש מרופד בנייר אפיה.

7.מפתלים את 2 הגלילים הנותרים ובאותו אופן יוצרים את החלה השניה.

8.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה,

בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

9.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20-25 דקות.

הערות

2 חלות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית

כתבות נוספות