חלות

חדשות כיפה vd 17/04/07 00:00 כט בניסן התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג קמח מנופה

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

כף וחצי שמרים יבשים

2-3 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה

1.להכניס את כל החומרים יחד למיקסר לעבד אותם יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה שלא נדבקת לידיים או לקערה. *במידה והעיסה נדבקת מדי-ניתן להוסיף קמח ואם ההפך-מים. *להשתדל לא לערבב בין השמרים למלח- לא יצליח לתפוח.

2.להניח במקום חמים כשעתיים שייתפח (צריך להכפיל עצמו בנפח)

3.ללוש את הבצק ולקלוע את החלות/לחמניות.

4.לתת לחלות לתפוח שעה בערך.

5.למרוח ביצה ושומשום או קוואקר מעל (אפשר גם סוכר אם רוצים מתוק)

6.לאפות עד שהחלות משחימות.

הערות

לקילו- 4 עד 6 חלות מתכון מעולה של חלות! מצליח כבר 15 שנה כל שישי ברציפות!

כתבות נוספות