חלות לשבת-טעם גן עדן

חדשות כיפה שחפונה 05/06/08 00:00 ב בסיון התשסח

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 ק"ג קמח לבן

4 כפות שמרים יבשים

7 כוסות מים פושרים

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי שמן

4 כפות מלח

ביצה למריחה על החלות

שומשום,פרג ,קצח או זעתר לפיזור על החלות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכניסים את הקמח לתוך קערה רחבה ועושים גומה באמצע, לתוך הגומה מכניסים את 4 כפות השמרים ושלושת רבעי כוס סוכר. את שלושת רבעי כוס הסוכר הנותרת מפזרים ומבליעים בתוך הקמח בצדדים. לתוך הגומה שופכים 6 כוסות מים, ומחכים 10-15 דק.שופכים את השמן לתוך המים שבגומה ואת 4 כפות המלח מפזרים בקמח שמסביב (חשוב שהמלח יבלע בקמח כדי שהוא לא יגע בשמרים).לשים הכל ביחד ותוך כדי לישה מוסיפים את כוס המים הנותרת. הבצק יוצא דביק, אך אל דאגה-ככל שהבצק יותר דביק ככה החלות יותר טובות. נותנים להתפחה במשך שעה וחצי עד שעתיים . מפרישים חלה,יוצרים צורות מורחים ביצה ומפזרים שומשום(או כל דבר אחר) ומכניסים לתנור על 50-70 מעלות ל10 דק´ ואח"כ מעלים את החום ל180 מעלות עד שהחלה מקבלת צבע למטה .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות