ג'בטה

חדשות כיפה מיצמיצ 08/11/10 00:00 א בכסלו התשעא

ג'בטה, צילום: shutterstock
ג'בטה, צילום: shutterstock

מצרכים

3 כוסות קמח לבן+2 כפיות שמרים יבשים

מוסיפים:

2 כפיות סוכר

3 כפיות מלח

4 כפות שמן זית

1/4 -1/2 כוס מים

ראש עיסה (מתכון בנפרד)

ראש עיסה:

3 כוסות קמח

1/2 כפית שמרים

מים לקבלת מרקם פודינג

מערבבים, מכסים בנילון ומניחים להתססה, לא במקרר.ללילה.

הוראות הכנה

לשים לבצק דביק, משמנים את גוש הבצק והקערה ומתפיחים להכפלת הנפח.

בעזרת ידיים משומנות מעצבים את הג´בטות, משמנים אותן ומניחים לתפוח שוב להכפלת הנפח.

לפני ההכנסה לתנור, בחום 200 מעלות, זורים קמח

בזמן האפיה פותחים כמה פעצים את התנור ומשפריצים מסביב לג´בטות מים

הקירור בתנור עם דלת פתוחה.

הערות

ל-4 ג´בטות קטנות או 2 גדולות

כתבות נוספות