חלת קונדיטוריה - אין על החלה הזו

חדשות כיפה מיצמיצ 13/09/10 00:00 ה בתשרי התשעא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

בבקשה, אמנם הוראות הכנה ארוכות אך שווה להצמד החלה המתקבלת טעימה ביותר.

חלה כמו בקונדיטוריה (הערות בסוגריים של מרטה סטיוארט)

רכיבים:

2 כפות גדושות שמרים יבשים

2 כוסות מים חמימים (אני שמה בערך 3/4 כוס מים רותחים וממלאה במים מהברז)

בערך 8 כוסות קמח

3 ביצים (במקור - 3 ביצים וחלמון אבל אני לא שמה את החלמון)

3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן רגיל

כף קמח

למריחה מעל:

1 ביצה (במקור 1 ביצה ועוד 1 חלמון) מעורבבת עם כפית סוכר וקומץ מלח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שלב ראשון:

לערבב בקערה גדולה שמרים עם כוס וחצי (לא את כל שתי הכוסות) מים.

לתת לתפוח כעשר דקות.

שלב שני:

להוסיף לקערה 2 כוסות (בלבד) קמח.

לערבב עם כף עץ. לכסות עם ניילון נצמד את הקערה (לא צמוד לבצק, אלא את פי הקערה).

לתת לתפוח 30-90 דקות, ואם יותר עוד יותר טוב.

שלב שלישי:

לערבב עם כף עץ. להוסיף את שאר החומרים חוץ מהקמח, ולערבב עם כף עץ. להוסיף 5 כוסות (בלבד) קמח, ולערבב עם כף עץ. תצא עיסה גושית ודביקה. לא לגעת בידיים בשלב זה

לכסות עם מגבת מטבח שמרטיבים אותה וסוחטים היטב.

להתפיח עשרים דקות ואפשר גם קצת יותר.

שלב רביעי:

להתחיל ללוש תוך כדי הוספת כוס הקמח הנותרת או יותר או פחות לפי הצורך. אפשר בקנווד אבל זה קצת גדול מדי וכדאי לחלק לשתי נגלות. או ללוש ביד.

ללוש כעשר דקות עד שנוצר בצק אלסטי וגמיש.

לשמן קערה, לשים את הבצק בקערה, ולסובב אותו כך שהוא יצא משומן בכל הצדדים. לכסות שוב עם המגבת הלחה, ולשים להתפחה של כ 45 דקות או עד שהנפח מוכפל.

שלב חמישי:

לעשות צורות של חלות, או לחמניות. לסדר על תבניות עם נייר אפייה.

למרוח כבר עכשיו בתערובת הביצה.

לפזר אם רוצים שומשום פרג או משהו אחר.

לשים את התבנית כולה בתוך שקית גדולה כמו שקית זבל. להתפיח עוד 45 דקות ובינתיים לחמם את התנור ל 190 (375).

לשים את התבנית בתנור ומיד להוריד את החום ל-350.

לאפות כ 20 דקות ללחמניות, 30 דקות לחלות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

הספר ממנו המתכון נקרא Jewish Holiday Baking (באנגלית) והוא נכתב על ידי מרסי גולדמן שהיא אופה מקצועית ממונטריאול. יש לה גם אתר,
כמה הערות:
מהמתכון הזה יצאו לך בערך 20 לחמניות בגודל של לחמניה 8 של חנות. אם עושים חלה שלמה, יוצאת חלה ממש ממש כמו בקונדיטוריה ובניגוד לחלות תוצרת בית בדרך כלל היא לא מתייבשת כל כך מהר. מהמתכון הזה יצאו לך שתי חלות עגולות די גדולות או אחת ענקית.
יש פה טריק מסוים, שגורם לחלה להיות אוורירית בהרבה ממה שיוצא בדרך כלל בתנור אפייה ביתי ללא חומרים מייצבים.

כתבות נוספות