דג פילה אמנון מרוקאי

חדשות כיפה מתיקות 23/08/09 00:00 ג באלול התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

מצרכים לחמש חתיכות דג(אני קונה אותם בסופר באריזת וואקום):

2 עגבניה

1 גמבה אדומה

פלפל ירוק חריף(אפר יותר למי שאוהב מאד חריף)

2 גזר

כוס חומוס מושרה(אני משתמשת בחומוס משימורים)

5-6 שיני שום,אפשר יותר

3/4 כוס שמן

פפריקה מתוקה מרוקאית

פלפל שחור

מלח

כורכום

כוסברה.

כדי שהדגים יצאו טוב צריך להשתמש בסיר רחב מאד ונמוך,ככה שיהיה מקום לכל הפרוסות דגים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לפני ההכנה שמים תדגים בקערה ומפזרים מעל מלח ולימון ומחכים שעה, לאחר מכן לשטוף אותם היטב ולנגב אותם מכל שאריות המים. בסיר רחב שמים פרוסות עגבניה,רצועות גמבה,פלפל חריף פרוס לעיגולים,פרוסות גזר,וגרגירי חומוס,מפזרת מעל כמה שיני שום פרוסות,אח"כ מעל הכל אני מוסיפה תדגים,מסדרת אותם אחד ליד השני,לאחר מכן אני לוקחת 3/4 כוס שמן שופכת לקערה ומוסיפה תתבלינים מערבבת ושופכת מעל הדגים,מוסיפה את שאר השיני שום מעל הדגים,מוסיפה מים רותחים עד לגובה הדגים(שלא יכסו אותם),מדליקים אש בינונית ונותנים למים לרתוח יותר עד שיהיו בועות,לאחר מכן מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה,לאחר רבע שעה מוסיפים לסיר צרור כוסברה ומכסים ומבשלים עוד עשר דקות.(

רצוי לא לבשל יותר מעשרים וחמש דקות,כי אח"כ הם מתפוררים.

אפשר לבשל אותם גם רבע שעה אבל אני מעדיפה לחכות יותר כדי שהרוטב יצא טעים והדגים יקבלו את הטעמים.

מגישים תדג עם הרוטב וכל הירקות שבתחתית הסיר.

מתכון מומלץ,תקבלו המון מחמאות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

לחמישה אנשים

כתבות נוספות