תפוחי אדמה ממולאים

חדשות כיפה חותם ואצבעונית 03/10/08 00:00 ד בתשרי התשסט

מצרכים

10 תפוחי אדמה

למלית:

500 ג´ בקר טחון

1/2 תפו"א מבושל ומרוסק

1/2 בצל מגורר

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

1 ביצה

1 כף שמן

1 כף מים

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

2 שיני שום כתושות

לרוטב:

3 כפות שמן

2 עגבניות גדולות, פרוסות דק

5 שיני שום כתושות

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1 כף מיורן

1/2 כפית מלח

1/4 עפית פפריקה חריפה

3 כוסות מים

הוראות הכנה

1. קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים היטב. בעזרת כף פריזאית מוציאים כדורים מתוך תפוחי האדמה, כך מתקבלת מעין קונכיה אובאלית. שומרים את הכדורים לחוד.

2. שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים לתערובת אחידה. נוטלים מהמלית וממלאים את קונכיות תפוחי האדמה.

3. להכנת הרוטב: מחחמים בסיר רחב ושטוח את השמן, מאדים את העגבניות והשום על להבה בינונית כ- 2 דקות. מוסיפים את יתרת החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מסדרים בסיר את תפוחי האדה הממולאים ומפזרים ביניהם את כדורי תפוחי האדמה שנשמרו. מנענעים את הסיר בעדינות כדי שהרוטב יצפה את כל התבשיל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים, אם צריך מוסיפים עוד 1/2 כוס מים.

הערות

6-8 מנות

כתבות נוספות