מצרכים
בעקרון זה מאכל לבנוני שנקרא "לחמא בסחן"
3-4 עגבניות בשלות קצוצות גס (עם הקליפה)
3-4 שיני שום קצוצות
5-6 תפ"א קלופים וחתוכים לרבעים
חצי ק"ג בשר טחון
1-2 כוסות מים
1-2 כפות רסק עגבניות
הוראות הכנה
מטגנים את העגבניות והשום, מוסיפים את תפ"א,
מתבלים (פלפל, מלח, כמון, פפריקה, בהרט)
ממשיכים לערבב, מוסיפים את רסק העגבניות.
מוסיפים מים וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שהתפ"א מתרככים מעט.
מוסיפים פנימה את הבשר הטחון מפוררים ומערבבים.
ממשיכים לבשל עד שתפ"א מוכנים.
התבשיל צריך להיות עם רוטב ולא נוזלי כמו מרק.