תבשיל קציצות עפ תפו"א ברוטב עגבניות

חדשות כיפה אושר ושמחה 26/10/06 00:00 ד בחשון התשסז

מצרכים

2 בצלים קלופים

1 תפו"א קלוף

2 ביצים

500 גרם בשר טחון

1/2 כוס קמח מצה

1/2 כפית פפריקה

מלח ופלפל

6 תפו"א קלופים וחתוכים.

לרוטב:

1 בצל קצוץ

שמן לטיגון

8 עגבניות בשלות

מלח ופלפל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

טוחנים במעבד מזון את הבצלים (אני מגרדת בפומפיה או קוצצת דק דק) מוסיפים את תפוח האדמה (אני מרככת במיקרוגל ומועכת) והביצים.

מערבבים את הבשר עם כל התערובת ומוסיפים את קמח המצה, הפפריקה מלח ופלפל.

מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.

מכינים את הרוטב: מזהיבים את הבצל בשמן על אש נמוכה. טוחנים בבלנדר את העגבניות למיץ (אני מגרדת על פומפיה) ושופכים על הבצל.

מביאים לרתיחה ומטבלים במלח ופלפל.

יוצרים מהבשר כדורים. מסדרים בסיר את תפוחי האדמה מסביב ואת הקציצות במרכז (לא חובה בסדר הזה )

מוסיפים מים אם צריך ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.

המתכון לקוח מהספר אורחת לשבת והוא מעולה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות "אורחת לשבת" אביגיל מייזליק

כתבות נוספות