מצרכים
דג סלומון קפוא 4 ק"ג נקי מעצמות
1 ק"ג מלח גס
חצי ק"ג סוכר
ברנדי
גרגירי כמון
👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן
הוראות הכנה
שמים את חתיכות הסלומון הקפוא בתבנית חד פעמית. מערבבים את המלח והסוכר והכמון ביחד ושופכים על הסלומון כך שיתכסה.
שופכים את הברנדי על הכל בכמות לא גדולה אבל שיספג.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ושמים במקרר ל 72 שעות .
מנקים את הסלומון מכל מה ששפכנו עליו.
מכניסים את הסלומון למקפיא עד שיקפא מעט הדג כדי שיהיה נוח לחתוך אותו וחותכים לרצועות דקות.
מוכן לאכילה ! כדאי לחתוך דק ולהוסיף לגבינת שמנת. או לאכול ככה.
הערה : ללא בישול או טיגון של הדג.
ניתן לעשן מעט כדי שיספוג ריחות אבל גם ללא עישון הוא מעולה.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן
הערות
המתכון באדיבות מתכון אישי של חברים