רצועות אמנון ברוטב חריף אש

חדשות כיפה מיכלי אפיק 27/07/07 00:00 יב באב התשסז

מצרכים

4 פילה אמנון (מושט)

שורש ג´ינג´ר מגורר ( כמות קטנה)

חופן נבטים

רבע כרוב חתוך לרצועות

גבעולי כרפס חתוכים באלכסון

בצל ירוק חתוך לרצועות מוארכות

בצל יבש חתוך לרצועות

פלפל חריף ירוק חתוך באלכסון

חצי קופסת פטריות שמפיניון פרוסות

פירורי לחם

מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פלפל לבן

רסק עגבניות

רטוב צ´ילי מתוק

שמן לטיגון

הוראות הכנה

1.חותכים את פילה האמנון לרצועות (לא דקות מדי) שוטפים, מנגבים בנייר, ממליחים ומפלפלים.

2. מצפים את הרצועות ומטגנים אותן בשמן, לא יותר מידי זמן- עד להזהבה קלה. מוציאים לספיגת השמן.

3.במחבת רחבה, מטגנים את שורש הגינג´ר, אח"כ הבצל היבש, אח"כ את הכרפס והפלפלים מכל הסוגים. מקפיצים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות, מקפיצים שוב כמה דקות ומוסיפים את הכרוב ולבסוף- הנבטים.

4. ממשיכים להקפיץ משהו כמו 10 דקות ולאחר מכן מוסיפים קצת אגוז מוסקט וקצת פלפל לבן. מערבבים ומוסיפים חצי בקבוק רוטוב צ´ילי וכפית וחצי רסק עגבניות. נותנים לזה כמה דקות ולאחר מכן מוסיפים את הדגים המטוגנים. מערבבים ומכבים אחרי דקה.

חריף אש ומומלץ עם כרוב חי + סוכר מלח ולימון, אורז לבן או אטריות אורז.

הערות

2-4 מנות

המתכון באדיבות אכלתי משהו במסעדה וניחשתי את המרכיבים

כתבות נוספות