קציצות עוף מטוגנות ומבושלות עם רוטב

חדשות כיפה מתיקות 28/10/09 00:00 י בחשון התשע

מצרכים

500 גרם חזה עוף טחון

ביצה או שני ביצים

2לחם רטוב מפורר לחתיכות קטנות(2 פרוסות אפשר יותר).

2 בצלים מטוגנים או רגילים מגורדים.

שום(לא חייב).

פלפל שחור

מלח

לטיגון:

פירורי לחם או מהסוג הרגיל או מוזהבים אפשר לערבב את שניהם.

קצת שומשום אם רוצים.

לרוטב:

2 קופסאות פטריות שימורים או טריות או שניהם.

2-3 גזרים חתוכים למקלות דקים.

3-4 בצלים גדולים

מים.

עלה דפנה

פלפל שחור אפשר גרוס

מלח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

קציצות:

מערבבים חזה עוף טחון עם הבצל,הביצים,לחם מפורר,תבלינים ושום.שמים חצי שעה עד שעה במקרר.

הערה:העיסה יוצאת נוזלית לכן אל תוסיפו יותר מידי ביצים או לחם,כי בטיגון זה מסתדר ומתקשה.

לטיגון:

פירורי לחם

שמן עמוק במחבת

לוקחים קצת מהעיסה ומסדרים ביד לעיגול שיהיה קצת עבה.טובלים בפירורי לחם אח"כ בשומשום(אם הוספתם) ומוסיפים למחבת ומטגנים עד שהקציצות הופכות לזהובות ושחומות.

ככה ממשיכים עד שנגמרת העיסה.

לא לטגן יותר מידי!

לרוטב :

בסיר נמוך ורחב

מטגנים בצל חתוך לקוביות מחכים עד שישחים,מוסיפים תפטריות ומטגנים כמה דקות ,מוסיפות תגזר וומשיכים לטגן ולערבב מידי פעם עוד כמה דקות ,לאחר מכן מסדרים את הקציצות בסיר מעל הירקות אחד ליד השני,מוסיפים מים עד לגובה חצי מהקציצות,מגביהים תאש ונותנים למים לרתוח,לאחר שזה רותח מנמיכים תאש,מוסיפים תבלינים:פלפל שחור מלח,ועלה דפנה.מכסים תסיר ונותנים לזה להתבשל רבע שעה עד עשרים דקות לא יותר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות