קניידלך ועוף ברוטב צלי

חדשות כיפה מיצמיצ 29/07/11 10:04 כז בתמוז התשעא

מצרכים

מתכון לצלי עוף:

כרעיים (מחולקים לפולקעס ורבעים מנוקים)/פולקעס (מנוקים) של עוף טרי/מצונן

בצל גדול

גזר פרוס,גמבה חתוכה לקוביות

מעט שמן לטיגון

4 שיני שום (קלופות + כתושות או קצוצות דק)

פפריקה

מלח

כוס וחצי עד 2 מים

|**| קניידלך ברוטב

להכין תערובת לקניידלך ולאשפז במקרר.

2-3 כוסות רוטב צלי בשר/עוף מוכן.

מעט שמן

בצל גדול (קלוף+קצוץ)

גזר (קלוף + חתוך לחצאי עיגולים דקים)

אם רוצים גמבה/פלפל אדום (מנקים+חותכים לקוביות בינוניות)

הוראות הכנה

העוף

לטגן את הבצל עד שהוא משחים,להוסיף הירקות ולאדות כ- 10 דקות להמליח את העוף ולהוסיף לסיר, לבשל כחצי על אש קטנה. להוסיף מים + כף פפריקה מתוקה,חמש-עשר דקות לפני הסוף להוסיף את השום הכתוש/קצוץ.

(באמצע להפוך צדדים).

קניידלך

בסיר גדול ושטוח (הקציצות צריכות להיות בשכבה אחת) לטגן בצל עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף גזר וגמבה ולטגן עוד מעט עד שהם מתחילים להפריש צבע לשמן, להוסיף את הרוטב המוכן ולהרתיח, ליצור קציצות בינוניות מתערובת הקניידלך ולהניח אותן אחת לצד השניה בסיר, להביא לרתיחה + לכסות את הסיר = להקטין ללהבה הכי קטנה ולבשל בלי לגעת/להזיז במשך 45-50 דקות

הערות

כתבות נוספות