קדרת עוף ובטטות בשום ודבש

חדשות כיפה דוסית! 21/09/06 00:00 כח באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

1 עוף במשקל 1.5 -2 ק"ג מחולק ל 8חלקים (אני משתמשת רק בכרעיים)

1/2 -1/3 כוס דבש (אפשר גם סוכר חום לדעתי)

1/3 כוס רוטב סויה

2 כפות שמן

1 בצל סגול גדול חתוך גס

2 ראשי שום שלמים חצויים או 20 שיני שום שלמות לא קלופות (לדעתי כדאי לחרוץ את שיני השום אם לא מכיניסים ראש שלם חצוי)

3 גבעולי רוזמרין או תימין (אני השתמשתי ביבש - מה לעשות זה מה שהיה בבית)

1/2 פלפל צ´ילי קצוץ (לא חובה) גם כאן השתמשתי ביבש

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים דבש עם רוטב סויה ושמן, טועמים ומשחקים במינון לפי הטעם.

3 מסדרים בקדרה את נתחי העוף עם הבטטות, בצל, שום, רוזמרין, וצ´ילי. מפלפלים ויוצקים את תערובת הסויה והדבש. מערבבים היטב, הכי טוב בידיים, לעיטוף כל חומרי הגלם.

4 מכסים ואופים כשעה ורבע.

5 מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות להשחמה קלה.

הערות

4-6 מנות

המתכון באדיבות ששת בישול

כתבות נוספות